2015. április 8., szerda



Szuper dolgok történtek velünk ma. Egy magyar pár meglátogatott minket a szigeten, ők is itt a blogon keresztül hallottak rólunk. Előre meg volt beszélve, hogy mikor jönnek, így direkt úgy csináltuk a heti beosztásunkat, hogy az egész túrára el tudjuk őket kísérni. A vadőreink közül ketten nincsenek a szigeten, egyikük fogászati problémákkal küzd, a másikuk elesett a csónakban és beütötte a vállát, elment megröntgenezni Praslinra, leginkább munkaundoritisze van a többiek szerint. :) Ezért mindkét fiúnak, Lacinak és Stevenek is be kellett állnia a csónakok tologatásánál. Szilárdék (a magyar kontingens) hoztak nekünk otthonról csomagot, előtte még azt is megtették, hogy Anyukámmal találkoztak, aki küldött nekünk fűszereket otthonról, illetve barátnőm csomagját is továbbították, ami speciális moszkitó csodaszert tartalmaz. Ezúton is köszönjük, Ági és Gergő. Több mint 8.000 kilométer távolságból csomagot kapni az óceán közepén a lehető legjobb érzés, egyben összeszorul az ember szíve, hiszen hiányzik a család…
Ebédszünetben pedig életem első telefonos interjúját adtam egy magyar újságnak. Elég szürreális élmény volt a verandánk szélén ücsörögni és nem mozogni, hogy legyen némi térerő és halljuk egymást és a vonal másik végén több ezer kilométerre egy szerkesztőséggel beszélni. Nagyon örülünk a megkeresésnek, de hogy milyen újságról is van szó, az maradjon meglepetés, amint biztosat tudunk, úgyis eláruljuk Nektek is hol találkozhattok velünk.
Délutánra két fiú elfáradt a sok csónak tologatásba és mindketten a függőágyakba aludtak. :)
  

a teknos is csatlakozott a csapat delutani alvasahoz

 Irtottunk még egy kis invazív növényt is délután, majd egy rövid sznorizásra mentünk. Sajnos  ha ilyen nagyok a hullámok mint most is, nem sokáig bírom a vízben, hamar tengeri beteg leszek tőle. Ennek ellenére kifelé úszva találkoztam egy rája csapattal, 7-en úsztak felém a kékségből méltóságteljesen. Még sohasem láttam ennyi ráját együtt úszni, sajnos Laci a fényképezőgéppel már kifelé tartott a vízből és nem vette észre rögtön, hogy lemaradok, így lefotózni nem tudtuk, de valami csodaszép élmény volt látni őket.
  

Ma Steve a soros a főzésben, spagettit készít paradicsomszósszal és húsgombócokkal. Az élet apró örömei a kis lakatlan szigetünkön. Biztosan sokan ismeritek a Számkivetett című filmet, amelyben a főszereplőnek van egy Wilson nevű barátja a szigeten éléskor, amit egy labdából fabrikált. Hát mi is eljutottunk arra a pontra, hogy kaptunk egy lufit, akinek arcot és hajat rajzoltunk és ő a ’Funny Man’. A hasonlóságra tegnap este jöttem rá, amikor mindenki visongva ütögette egymásnak a lufit, mondtam neki, hogy ez biztos valamilyen számkivetett szindróma lehet. De legalább gázunk van és nem kell csiholni a tüzet, mint a filmben.
u.i.: most kaptuk a hírt a konyhából, hogy a húsgolyók nem sikerülnek fényesen, valaki express küldjön nekünk egy családi pizzát a szigetre, köszi! :)


Egyébként olyan meleg van éjjel a szobánkban, miután lekapcsolt az áramunk éjfél körül, hogy a múltkor már kimentünk a tengerpartra a törölközőinkkel és inkább a homokban aludtunk. Egész jó most, nincs annyi moszkitónk, egyedül a rákok okoznak gondot, akik megpróbálnak megenni és megcsipkednek az ollójukkal. De inkább a rákok, mint a pokol tüze a szobánkban.


http://www.seychelle-szigetek-utazas.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése