Rólunk

2012-ben három csodaszép hetet töltöttünk A Seychelle-szigeteken. Ekkor jutottunk el egy egész napos kirándulás keretében Cousin szigetére, melybe egyből beleszerettünk. Még fel sem szállt a repülőnk Mahe szigetéről, már megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy ha tehetjük, egyszer visszatérünk ezekre a pici ékszerdobozokra az India-óceán közepén.

2015 márciusától 2,5 hónapot töltöttünk Cousinon, a Nature Seychelle önkénteseiként. Életünk egyik legmeghatározóbb élménye lett. Töretlenül Seychelle imádóknak valljuk magunkat és egy olyan lehetőségünk adódott, hogy idén másodszor is visszatérünk, novembertől újabb 3 héten át kalandozunk, ezúttal a csodálatos Mahe szigetén.


Zsuzsi

 

Végzettségemet tekintve kommunikáció-művelődésszervező diplomám mellett a SZIE Állatorvos-tudományi karán végeztem Hippológusként (lovastanár és szervező).

Egészen kiskoromtól kezdve érdekelnek az állatok, legyenek azok nagy kedvenceim a lovak, négylábú barátaim a macskák, vagy épp mentett széncinege fiókák.


A Fővárosi Állat és Növénykertben töltött 5 év során olyan fantasztikus állatokat ismerhettem meg, melyek nagy hatással voltak rám. Legyen az elefánt, oroszlánfóka, delfin vagy tigris, a kicsiktől a nagyokig őszintén lenyűgöznek és rajongok értük. A szakmámon belül leginkább a pozitív megerősítéses állatidomítás területe foglalkoztat. Jelenleg macskákat tanítok, de volt már szerencsém lovakkal is foglalkozni a módszer keretein belül.

A Macska magazin  2015. március-április


Laci

 

Főképp Zsuzsi férje vagyok, amellet pedig állatgondozóként dolgozom a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az elefántok a szakterületem, de amióta az eszemet tudom minden izgő-mozgó állat iránt csillapíthatatlan kíváncsiság és szeretet mozgat, legyen az egy pókszázlábú, meztelen csiga vagy víziló. A feleségemen és az állatokon kívül leginkább az utazgatást szeretem, így amikor csak tehetem nyakamba veszem a lábam és megnézek mindent amit csak lehet, elvégre leginkább csak így lehet mamutfenyő alatt állni, elefánton ülni, vad medvét látni, fókákkal és cápákkal úszni, valamint érdekes emberekkel találkozni.


Életem során jó néhány kisebb-nagyobb szigetet sikerült meglátogatnom, ami mindig magával ragadó érzés. Van abban valami lenyűgöző, amikor egy vízzel körülvett földdarabon dekkol az ember, sok hétköznapi dolog lehetetlenné válik, pl. a kocsilopás, már ha van ott egyáltalán kocsi...


http://www.seychelle-szigetek-utazas.hu

3 megjegyzés:

 1. Sziasztok! Szuper helyeken jartatok! Mi is utazunk szinte állandóan... van egy blogunk ( www.eletvaltok.com ) es szivesen cimbizunk utazókkal. 😀

  VálaszTörlés
 2. Válaszok
  1. Sziasztok!

   Köszönjük, van egy aktívabban működő fb oldalunk, Élet a Seychelles-szigeteken megtalálsz minket :) az frissülni szokott aktuális érdekességekkel és hírekkel, szerencsére sok Sey érdeklődőnek tudtunk már segíteni :) Mi is utazunk kisebb -nagyobb utakra ezen kívül, de az itt nem kap teret, nincs felülete a dolognak, de imádunk utivideókat készíteni , fotózni és írni is az élményeinkről. Klassz az oldalatok, megnéztem :) sok sok szép élményt Nektek!

   Törlés