2015. április 22., szerda



A szerda reggel ismét az utak gereblyézésével telt, amit én egy ezer éves madarász kesztyűben abszolváltam, lévén, hogy az egyik kezemen tegnap vízhólyagok lettek ugyanettől. A vízpumpálás feladata ismét egész héten a mi vállunkat nyomja, így oda és vissza is pumpáltuk a vizet. Rendesen elfáradtunk a reggeli feladatainkban, Laciék elmentek tropicbird-eket ellenőrizni, mi viszont Kate-el tegnap végeztünk a tündércsérekkel (sajnos a héten elveszítettünk egyet), így csendes pihenőt tartottunk a szobánkba húzódva. 
   
    
 
Ebben a hatalmas melegben megértjük teljesen a mediterrán és trópus lakóit, akik szívesen sziesztáznak a déli hőségben. Délre a tegnapi maradék halból csináltunk finom halas szendvicseket, pirítóssal, sajtkrémmel, paradicsommal, chatney-val és hallal. Tegnap végül átjöttek a vadőrök hozzánk és itt grillezték a halat a szomszédban. Valami hihetetlen finom lett, 5 csillagos szállodákban is megállta volna a helyét. Tegnap Michaela főzött nekünk mexikói chili con carnet és még mindenkire gondolt egy-egy Coronita sörrel is. Igazi lakoma volt.
Mivel itt az ebédidő mindenkinek, a hivatalos vadőröknek és nekünk is 1,5-2 óra (fizetett ebédidő!!) és gyakorlatilag három perc alatt hazasétálsz, így arra is bőven jut idő, hogy a finom ebéded után szunyókálj egy keveset.
Délután aztán megint növényeket irtottunk, illetve találtunk egy tropicbird-öt, aki a tojásán ücsörgött, de volt rajta sok pisonia, sikeresen megtisztítottuk őt a magoktól. A munka után teljesen kitikkadva elmentünk Michaela-val együtt sznorizni, ami megint élménydús volt, láttunk gyönyörű rájákat, akik egészen a felszínhez közel úsztak, még a kis tapadóhalakat is lehetett látni rajtuk. Lenyűgöző volt. Napról napra egyre jobban és jobban beleszeret az ember Seychelle-be.
  
  
  
 
Ma este rajtunk volt a főzés sora, hamis hagymás rostélyost csináltunk, csirkehúsból és irdatlan sok hagymából, 7 személyre főzni néha kihívás. Alex is mindig a vendégünk természetesen, illetve hétről hétre pár napot a szigeten tölt Tim, aki a napkollektorokat hivatott szerelni, így ezeken a napokon igen népes asztaltársaság van. Szerencsére a rengeteg sütögetésnek volt haszna, mindenki nagyon élvezte a vacsorát a legnagyobb örömünkre.

http://www.seychelle-szigetek-utazas.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése