2015. április 15., szerda



Tegnap ünnepeltük a harmadik házassági évfordulónkat. Amikor a nászutat tervezgettük otthon, még nem is sejtettük, hogy egy olyan helyre jutunk el, ami elrabolja a szívünket. Csodás három hetet töltöttünk itt nászúton és már akkor biztosak voltunk benne, hogy vissza szeretnénk térni ide. 
  
3 évvel ezelőtt a nászúton Curieuse szigetén
Az elmúlt három évben folyamatosan azon dolgoztunk a szabadidőnkben, hogy valahogy mindez az álom valóra válhasson. A kitartásunk meghozta az eredményét, annyi év álmából valóság lett, amikor szeptemberben megkaptuk az emailt a sikeres felvételről. Alig akartuk elhinni, hogy ez a valóság és valóban újra átélhetjük azt a pillanatot, amikor a repülőről először pillantod meg a nagy kékség közepén a harsány zöld, parányi kis dobozokat, melyeket hófehér homokos partok szegélyeznek, a víz pedig a kék összes lehetséges árnyalatában tündököl.
Emlékszem az érzésre, amikor a nászút végén felszállt a repülőnk, úgy éreztem kitéptek egy hatalmas darabot a szívemből, amit sehol máshol nem fogok megtalálni, csak itt, ebben az afrikai szigetállamban. 
 
fotó: Láng Péter
Akkor és most is a kedvenc italunkkal ünnepeltünk, ami nem más mint a helyi Takamaka kókuszos rum, önmagában is nagyon finom, de legtöbbször kólával szoktak koktélt keverni belőle. Felkerekedtünk és a kilátóból néztük a naplementét, ittuk magunkba a csodát, hogy itt, ilyen csodálatos helyen ünnepelhetjük meg a legszebb napot az életünkben.
  
 
  

 

Minden reggel tornázni szoktam a napfelkeltében, mert ilyenkor még nincs akkora hőség, azonban ma egy kíváncsi aldabra teknős, Leo, kiszemelt magának és meg sem állt ameddig el nem ért engem, ezzel lehetetlené téve a reggeli programomat. Felejthetetlen reggeli élményeim egyike lesz ez a mai.
  

Megint ástunk ki teknős fészket, találtunk pár lemaradó, fészekben lévő kisteknőst újra, akiket a vízhez kísértünk.


Este újból rajtunk a főzés sora, mivel Jess holnap utazik haza és két új önkéntesünk van, ismét felelevenítjük a magyar ízeket egy kis csirkepörkölttel.



http://www.seychelle-szigetek-utazas.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése