2015. március 25., szerda


Az időjárás ma kicsit hűvösebbre fordult. Reggeltől kezdve kellemesen járt a levegő, ami végre azt jelentette, hogy nem szakadt a víz az emberről ha egy helyben ült mozdulatlanul. Délután megint két külön csapatra váltunk és mi Freyával leszedtük a régi jelöléseket a fákról a tündércséreknél, amiket nem használunk már. Már odafelé láttuk, hogy a távolban a nyílt óceánon mindenfelé hatalmas esőfüggönyök vannak és haragos felhők kezdtek gyülekezni. Aztán egyszer csak jött a vihar orkán erejű szele, futottam haza leszedni a szárítóról a ruháinkat, mert nincs elég ruhacsipeszünk és így is mire visszaértem a bokorban találtam meg a ruháink többségét. A szél olyan erős volt, hogy levitte a teraszról a műanyag székeket is.
  

Laci amikor visszafelé jött talált egy pisoniába ragadt tropicbird-öt, így a teraszon próbáltuk megszabadítani a ragadós, bogáncs szerű magoktól. A tropicbird-ök igen nagy madarak, hatalmas csőrrel, tőlük én azért tartok, akkora erejük van és akkorát tudnak csípni, hogy segítség nélkül egymagam nem szívesen fognám meg őket. A hatalmas madárhoz hatalmas hang is tartozik, torka szakadtából rikácsolt. 


Annyira rohan a hét, el sem hiszem, hogy nemsokára újra hétvége van. Péntek kora délután visznek át minket Praslinra, hétfő reggel pedig vissza a szigetre, így a hétvégén sajnos nem fogunk tudni jelentkezni, de hétfőn minden kalandunkról beszámolunk. Nem akarjuk kockáztatni, hogy a laptop esetleg elázzon a csónakos útjaink alatt és ne tudjuk használni amíg itt vagyunk, így nem utaztatjuk magunkkal két napra.
Holnap tartjuk Freya búcsú BBQ buliját, amihez Alex Mahéról hoz hamburger zsemléket. Nagyon örülünk a kicsit enyhébb időnek, még ebben sem kell gyorsan hosszú ujjúba öltözni, szimplán csak kellemes, elviselhetőbb hőmérséklet van, nem kókadozunk a trópusi kánikulában.
  


http://www.seychelle-szigetek-utazas.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése