2015. március 23., hétfő



Tegnap úsztunk délután egyet, a hétvége kihasználva és végre három év után megpillantottam újra a cápákat. Egy kis 1 méteres szürke szirtcápát találtunk, aki nagyon kíváncsi volt és kis köröket tett körülöttünk. 
 

Illetve 5 teknőst is láttunk egy úszás alatt, ezzel rekordot döntöttünk. 
 

Később felmentünk kettesben egy kis naplemetét nézni a kilátó pontjára Cousin-ak, ahol a megérdemelt hideg sörünkkel zártuk a napot, némi breadfruit chipset rágcsálva hozzá. Csodálatos látvány tárul az ember elé innen, ez a kedvenc helyem a szigeten. Lenyűgöző. Látni innen Mahét, Cousine-t, Silhoutte-t és North Island-et is. 


Este hamburgert sütöttünk Alexxal, ami igen jó hangulatúra sikerült, illetve meglepetést is kaptunk tőle. Be kellett csukni a szemünket, mint a gyerekeknek, majd amikor kinyitottuk mindegyikőnket egy pekán diós jégkrém várta. Elmondhatatlanul jólesett. Otthon talán minden naposnak gondoljuk az ilyen dolgokat, de egy lakatlan szigeten, mint a miénk, hatalmas nagy értéknek számít. 
 



A mai napunk igen mozgalmas volt, a dolgos munkanapokba csaptunk, reggel a járőrözések után, kiástunk egy teknős fészket, amiben ismét találtunk kis teknősöket, akiket a vízhez kísértünk. Aztána  látogatók fogadásakor kiderült, hogy mindkét fiúnak be kell szállni mára a látogatók parta segítésébe és a csónakok ki és be tologatásába, mert két vadőr (warden) lebetegedett, egy pedig kilépett és helyére újat várnak, tehát súlyos létszám hiányuk volt. Én és Jess fogadtuk  a vendégeket, ma különösen forgalmas napunk volt, nagyon sokan voltak.
Reggel még ébredés után, napfelkeltekor megint kisebb mélypontot éltem át, itt az olyan egyszerű, minden napi dolgok sem mennek túl egyszerűen, mint, hogy kiszaladj reggel a mosdóba pisilni. Annyi moszkito volt megint a wc-nkben, hogy élve megettek a röpke fél perc alatt, a ház felé ballagva és a szobánkba beérve sírva fakadtam, annyira össze vissza csíptek ezalatt a rövid idő alatt. Aztán természetesen összeszedtem magam és Laci is vigasztalt, de azért néha rendesen megküzdünk a hétköznapokkal.
Ma volt a mi vásárlós napunk a héten, ismét látogatást tettünk Praslinon, ami továbbra is nagyon tetszik, az a heti 1,5 óra amit ott töltünk kész visszatérés a civilizációba.  A légkondis boltokról nem is beszélve, ahol lehűlhetünk kicsit. Nyugodt volt a víz, teljesen jó utunk volt, bár még így is jobban hasonlít egy aquapark extrém kínálatára az utazás, mint egy bevásárlásra, mindenesetre élveztük.


http://www.seychelle-szigetek-utazas.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése