2015. március 15., vasárnap



Tegnap este együtt főztünk Alexal vacsorát, hogy megtanítsa a helyi specialitások titkát. A menü krémes lencsepüré volt, sáfrányos rizs, spenót illetve makréla.
A rizs elkészítése önmagában egyszerű, mint otthon amikor nem előre zacskózott rizst főzöl, ő rakott bele egy kis sáfrányt, hogy jobb illata és színe legyen. A lencsét forró vízbe beáztatta egy időre, majd egy lábosban olajat melegített és a lencséről leöntve a vizet belerakta a forró olajba, hogy az az olajban kicsit piruljon. Amikor a lencse sárgás színre vált mindenhol, akkor önt hozzá vizet, addigra az egésznek krémes állaga van már, került bele fokhagyma és rozmaring is, valamint friss curry levél.
 

A spenót Aride-tól származik, ahol szintén természetvédelmi rezervátum van és kutatómunka folyik, ezt Alex kapta. A spenótot csak megmostuk, majd alaposan felaprítottam, ezt is felhevített, nem túl sok olajba megpároltuk, egy kevés fűszerrel. Nem főztük túl puhára, azért még érezni lehetett a szárak ropogósságát, amikor ráharaptunk. 
 

A halat megmosás után beirdalta, majd egy marinált kreol szósz került rá, amiben olaj, fokhagyma, friss chili, halszósz volt. Először jól be kellett sózni, majd ezek  után ezt a marinádot mindenhol eloszlatni. Ezt grilleztük meg aztán kókuszháncson. Alex otthonos mozgása a konyhában vitathatatlan, őt nézve látszik az évek hosszú gyakorlata és tapasztalata. pont olyan mint amikor anyukádat vagy nagymamádat látod serénykedni, egyszerűen a mozdulatokban látszik az a fajta gyakorlat, amit az ember csak évek alatt ér el.
 



A többiekkel beszélgettük a lányok következő hétvégi kiruccanása kapcsán, hogy ki mit szeretne megnézni a környékből, igazából természetesen ha tehetnénk mindent, de Praslinon biztosan szeretnénk egy kis időt tölteni (egy hétvégét), ahol állítólag használhatjuk a Nature Seychelles irodáját szállásunknak illetve felvetődött, hogy hátha Steve-el közösen át tudnánk menni Aride-ra körülnézni. Itt még mi sem jártunk és mindannyian azért vágyódunk valami kis változatosságra idővel, ahogyan telnek majd a hetek itt. Ma mindannyian kicsit vert seregnek nézünk ki, ahogy mindenki bágyadtan és álmosan tengődik, a meleg, a víz , az úszás, a partellenőrzéses séták azért kifárasztják az embert alaposan.


http://www.seychelle-szigetek-utazas.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése