2015. március 14., szombat


Hétvége van, ami egyet jelent azzal, hogy a napi feladataink csak a partellenőrzésekre szorulnak vissza, igaz, ez ilyenkor napi öt alkalomra emelkedik a szokásos négy helyett. Reggel találtunk egy a fészkét már elhagyott vészmadár fiókát, aki a homokban ücsörgött. Ők azok, akik éjszaka babasírásra emlékeztető hangokat adnak, ekkor térnek vissza a szüleik hozzájuk a nyílt tengerről etetni őket. Addig etetik őket, amíg elérik a kifejlett méretüket, ekkor a kirepülnek a fészkeikből és csatlakoznak a szüleikhez. Napközben általában nem lehet őket látni, így a sötétben érdemes meglesni őket.



Jutott ma időnk kétszer is egy kis sznorizásra, szerencsére gyönyörű nyugodt volt az óceán, rekkenő hőség volt egész nap.



 Találkoztunk egy csomó érdekes állattal, egy kíváncsi denevérhallal, aki végig követett minket, egy hatalmas rájával, illetve egy csodaszép cserepes teknőssel is.




 Jess és Freya láttak ma egy cápát, azt próbáltuk megkeresni, de nekünk nem sikerült. A tévhiteket szeretnénk eloszlatni arról, hogy kell-e félnünk a cápáktól, vagy bárkinek kell-e félnie, aki turistaként ide látogat. Alapvetően a cápák az egészséges ökoszisztéma részei, tehát akkor egészséges a víz alatti élővilág, ha sok más állat mellett cápák is részei. Azok a cápák amiket az ember a part körül láthat nem igazán támadnak emberre, többnyire valamilyen szirtcápák, citromcápák, akik sokkal jobban félnek tőlünk mint fordítva. Gyönyörködni kell bennük és megbecsülni a pillanatot ha egy ilyennel találkozunk. Cousin-hoz egy elég nagy tengeri rezervátum is tartozik, amit folyamatosan megfigyelnek, így nyilván itt nagyobb a valószínűsége, hogy szirtcápákat lássunk, míg turistaként például a Praslin melletti St.Pierre szigete mellet (ami lényegében egy nagyobbacska szikla) tudjuk ugyanezt megtenni, szervezett formában.



Ma is láttuk a delfineket a teraszunkról, varázslatosak ahogyan úsznak szabadon. Estére újból eleredt az eső, ami egyfelől jó, mert lesz elég vizünk fürdéshez, mosáshoz, másfelől viszont nem szabadulunk így a moszkitóktól pedig Alex már biztatott minket, hogy ha nem esik az eső még egy hét és jobb lesz…

http://www.seychelle-szigetek-utazas.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése