2015. április 24., péntek


Hivatalosan is elkezdődött az utolsó hétvégénk, amit a szigeten töltünk. A következő hosszú hétvégét Praslinon fogjuk tölteni és utána sajnos május 8.-án hazafelé visz a repülőnk a nagy kalandunkról. Bár a legtöbb „halandó” embernek jó esetben jut annyi idő itt, mint amennyi nekünk még hátra van a napjainkból (kereken 2 hét), nekünk napról napra nehezebb a szívünk esténként. Szerencsések vagyunk, hiszen Alex mindannyiszor lelket önt belénk, hogy jövőre jön hozzánk Magyarországra és hogy mivel a barátai vagyunk mostantól bármikor nyílt kapuk várnak minket vissza ide, Seychelle-re.
  
kora reggeli torna kozben a kilatas... a legszebb a vilagon

Reggel a part takarítása közben láttuk Judith hajóját, a Sea Pearlt (ő is itt önkénteskedett egy hetet, ha még emlékeztek és elrettenve a koszon kitakarította a konyhát) és már előre megbeszéltük, hogy integetni fogunk  egymásnak.
  
a Sea Pearl  Cousin partjainal

Ma mi voltunk beosztva a vendégek fogadására, de szerencsére elég kevés hajó jött. Utána háztakarítás volt a beosztásban, de csak Michaela, Laci és én takarítottunk,  többiek szerint elég tiszta a ház és felesleges… :)
Jövő héten hatalmas őrület lesz itt, jön a Nature Seychelles igazgatója a szigetre, akivel elvileg hivatalos ebéden veszünk részt kedden, tehát hétfőn mindenki a szigetet suvickolja, szerda-csütörtökön pedig helyi iskolás csoportjaink lesznek, akikkel foglalkoznunk kell. Kíváncsi leszek rájuk. Ezzel pedig véget is ér majd a hét, mert péntektől hosszú hétvége lesz, így mi is már csütörtök délután Praslinra megyünk és ott töltjük a hétvégét. Egyébként, ahogyan láttam igen sok nemzeti ünnepük van, amikor szabadnapokat kapnak az emberek. Például a Szilveszter is két napos ünnep, január 1-2.


Reggel találtunk egy nagyon cuki kis csérfiókát pisoniába ragadva, egész bíztatóan nézett ki miután leszedtük róla, reméljük túléli. 
a mai cserfioka
 Tegnap a kútnál egy zebra galamb fiókát találtam és pucoltunk le, de sajnos a legnagyobb szomorúságomra ő nem élte túl, megtaláltuk ma a maradványait. Nem mindenki szerencsés, sajnos.
Délután Steve és Michaela elmentek hétvégére, Kate pedig szintén velük ment bevásárolni, így mi kihasználtuk a péntek délutánt és szinte végig az óceánban áztattuk magunkat. Ma este Kate főzött paradicsomos chorizos szósz fritataval, ami jól sikerült, de utána a szúnyogoktól hemzsegő konyhában azt amit hagyott eltakarítani… hát az élmény leírhatatlan volt. (Az a rendszer, hogy aki előző este főzött, az mosogat)
Estére megint átjöttek hozzánk a vadőrök, bár igen nehéz dolgunk kezd lenni újra a szúnyogokkal, így mindenki hevesen csapkodja magáról őket.


http://www.seychelle-szigetek-utazas.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése