2015. március 17., kedd


Az élet a Paradicsomban sem mindig könnyű. Ma a turisták fogadása és az ösvények gereblyézése után újból elkezdték hozni a napkollektorok paneljait a szigetre. Szerencsére egy panel még lányoknak is elbírható közösen, ebből két csónakot pakoltunk ki, illetve elvileg ma az összes akkumlátor is megérkezett hozzájuk, azok viszont irdatlan nehezek majdnem 40-50 kilo egy. Azóta fúrnak faragnak a kutató állomásunk előtt a munkások, elkezdték leásni az alapjait, de az itteni viszonyokat ismerve jó pár hét lesz mire összeáll és élvezhetjük  a 24 órás áram ellátás előnyeit.
Hétvégén jutott kis időnk a házunkat lefotózni, így be tudjuk nektek is mutatni a helyet, ahol lakunk. Elsőnek a mi kis szobánkat lehet látni, felturbózott formában, ahhoz képest ahogyan megkaptuk ez maga a patyolat tisztaság és otthonosság. Az egyik oldalon az ágyunk van ahol alszunk, a másik ágyat blogíró kuckónak használjuk, ide menekülünk a moszkitók elől.
 

A közös  helységek közül a nappali és a konyha ami fotót érdemelt. 
 


A konyhában rendszeres vendégeink a seychelle fody-k, amik egyedülállóak, hiszen amit legtöbbször Praslinon vagy más szigeteken látunk azok madagaszkári fodyk. 
 


Mára csak Cousin-on, Cousine-n, Aride-on és Frégate-n találhatóak, valamint nemrég betelepítették D’Arros-ra é Denis-re is. A teljes populációja ezeken a szigeten kb. 3000 egyed. Bár kevésbé látványos, mint a madagaszkári társa, akik közül a hímek piros tollakban pompáznak, közel annyira fontosak mert a sziget eredeti élővilágához tartozik. Az erdei élőhelyekhez volt alkalmazkodva, de a nagyobb ember lakta szigeten sok fát kivágtak, így kiszorultak onnan. Verébre hasonlít ugyan, de annál jóval kecsesebb és szelídebb is, legalábbis ezen a szigeten. A reggelidet alaposan őrizned kell a teraszon, csak egy pillanatra nem figyelsz máris a fodyk kapdossák szét. Néha még a kezünkből is elveszik a feléjül kínált morzsadarabokat.
 

A teraszunk Pazar kilátással büszkélkedik, ahonnan rálátunk Praslinra és Aride-ra is, tegnap és ma is láttuk újból a delfineket, akik rendszeres vendégeink. Reggel a házunk körül két aldabra óriás teknős is élvezte a felkelő nap sugarait.
 

Ma mi voltunk a sorosak a vacsoracsata sorban, rizottot főztünk a többiknek gombával, kukoricával, hámozott paradicsommal, két féle babbal, csirkemellfilével. Szerencse, hogy hoztunk magunkkal otthonról vegetát, kis dolgok is nagyban tudnak segíteni a főzésben, Akárki közületek jár Cousin-on szivesen fogadunk pirospaprikát, vegetát, húsfűszeres mixeket. Milyen jó is lenne találkozni valakivel, akia blogot olvassa és épp itt van az Indiai-óceán kis gyöngyszemein.
Egyébként nagyon jól érezzük magunkat, biztos sokan ismeritek, a Part című filmet, Leonardo Dicaprio főszereplésében, épp arról beszégettünk ma, hogy kezdünk egy külön kis közösséggé formálódni a szigeten. Végre mi sem érezzük magunkat hajótörötteknek, egész jól alakul a beilleszkedésünk, engem sem zavar már különösebben az együtt élés a többiekkel, megszoktam és megszerettem őket. Ma este felfedeztük a Takamaka Coco Rum utáni második dobogós helyezettünket a Takamaka Moutya rumot, amit a helyiek ajánlására Alexal közösen Sprite-al ittunk. A rum mango-passion fruit izesítésű volt. Holnap új kalandokra és kihívásokra ébredünk.

http://www.seychelle-szigetek-utazas.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése